Какво е пентхаус апартамент?

Пентхаус апартамент (на английски penthouse) идва от английски като първоначално представлява жилище (жилищна сграда) на покрива на небостъргач или на многоетажна сграда. Може да бъде и отделно жилище, разположено на няколко етажа на многоетажна сграда, който има собствена тераса и особено луксозно изпълнение. Структурата на пентхауса дава ефект на напълно самостоятелно жилище, изолирано от останалата част на сградата и околните сгради. Често те са разположени по-отдалечени от фасадата на сградата и по този начин са обиколени от тераса. Терасите на тези жилища може да имат зимна градина, басейн и др.

Пример за пентхаус в град Шумен.

Лукс и изящество във всеки детайл, съчетани с комфорт и практичност, ще задоволят и най-претенциозния вкус. Прекрасни гледки към платото и града, просторни и светли помещения, отлични общи части са само част от преимуществата на имота.

Жилището е разположено на четвърти етаж, от където се разкриват вдъхновяващи гледки към шуменското плато и града.

Пентхаус апартаментът е с обща площ от 165кв.м. функционално разпределена между:

  • Антре
  • Стълбище
  • Дневен тракт
  • Кухня с трапезария
  • 2 спални
  • Баня с тоалетна
  • Две тераси

Идеята на дизайнерите е проста, но оригинална и удобна – в центъра на жилището изграждат свободно стоящ правъгълен обем от стъкломат. Той отделя апартамента на две части. От едната страна са кухнята, трапезарията и детската стая, а от другата – дневния тракт и спалнята. А вътре в белия обем, се намират баня, тоалетна, гардероб, хладилник и готварска печка. Всъщност в цялото жилище не се вижда нищо излишно. Всички детайли и подробности като пералня, гардероби, миялна машина са скрити от окото, така че погледът да се плъзга по прави линии, вижда чисти тонове и простор.

Но това не е всичко. Художникът Кольо Карамфилов е поставил рекорд като е нарисувал най-големият съвременен стенопис на площ от 90кв.м. в имота. Абстрактните форми и линии правят жилището уникално и единствено по рода си, което не е останало незабелязано от водещи списания за интериорен дизайн и са публикувани статии показващи изящността на имота.

В допълнение за простора на имота допринася светлата височина от над 3 метра, както и френските прозорци. Подовите настилки и мебелите са от естествен материал. Отоплението е на газ, а охлаждането с климатици позиционирани във всички стаи.

Compare listings

Compare