Покупка на недвижим имот

Първата стъпка, която е нужно да направите е да се свържете с брокер от Имоти Томов и да се срещнете в удобно за Вас време, за да уточните всички характеристики и детайли свързани с Вашето търсене (район, бюджет, тип строителство и др.). Колкото по-подробно опишете желаното от Вас жилище, толкова по-бързо брокерът ще може да се ориентира и съответно подбере най-подходящите предложения.

След като сте харесали имот, който желаете да закупите следват няколко задължителни стъпки, които Вашият брокер ще направи:

  • проверка на имота за тежести – преди да се предприеме каквото и да е било действие относно избраното жилище, ние винаги проверяваме дали имотът има тежест или някаква пречка, която би изникнала като проблем в продължение на процеса по закупуване на имота.
  • депозит – след като стане ясно, че имотът няма тежести и няма пречка за осъществяване на покупко-продажба, следва да оставите депозит в Имоти Томов (чрез подписване на договор за поръчка), за да покажете сериозните си намерения пред продавача. Вие можете да депозирате на обявената цена или да оферирате по-ниска цена от обявената и с депозитът вие гарантирате, че действително искате да закупите избраният имот на посочената от Вас цена. В случай, че оставите депозит на обявената цена, то Вашият брокер ще предприеме стъпки към подписване на предварителен договор. В случай, че сте оферирали по-ниска цена, Вашият брокер ще започне преговори с продавача. Ако се стигне до консенсус отново се предприемат стъпки към подписване на предварителен договор между Вас и продавача на имота.
  • предварителен договор – предварителният договор се прави с цел страните да постигнат сигурност в отношенията си като се остановят права и задължения на всяка от тях. Това е изключително важна част от процеса на покупко-продажба на имот, тъй като той съдържа всички съществени уговорки относно сключването на окончателния договор. След подписване на предварителен договор, купувачът изплаща на продавача капаро в размер на 10% от продажната цена;
  • нотариално изповядване на сделката – от подписването на предварителния договор до нотариалното изповядване на сделката продавачът изкарва нужните документи изисквани от институциите. След като документите са на лице, нашите юристи преглеждат цялата документация и я съгласуват с нотариуса, който ще изповядва сделката. Вече може да се пристъпи към финализиране на сделката.

Compare listings

Compare